Bloger Henry: Najpomembnejši del dneva je noč

Estonija je mesec junij posvetila blogerjem saj jih spodbuja k pisanju in dobremu spancu. Vsak bloger je dobil novo ležišče Napsie.

Bloger Henry je v svojem blogu zapisal, kako je končno pridobil »zdravo pamet« in šele sedaj razume, zakaj je spanje tako pomembno za nas.

"Moja najbolj ekstremna spalna doživetja so bila nekje med 18. in 20. letom; recimo, ko sem šel s prijatelji nekam, da bi se umaknil iz mesta, in edini kraj, kjer sem lahko fotografiral ter hkrati zdrsnil iz deževnega dežja, je bilo spanje na strehi kletke. Nikoli se nisem zbudil s tako bolečino v hrbtu kot tisto jutro. Toda na splošno nisem opazil velike razlike, saj večinoma ponoči nisem spal, saj se mi je spanje zdelo pretežko," piše v svojem blogu.

Prizna, da ni več mlad in da sedaj vsa jutra posveča meditiranju telesa, "Vsako noč, ki jo preživim v posteljii, ugotavljam kako odvisno je moje počutje od spanja. Počivajo mišice, hrbtenica, možgani. Če telo ne bo dobilo takšnega počitka, bo zjutraj boleče, sami bomo razburjeni, zaspani in na koncu prepreljivi z vsemi."

Henry prizna, da je bil preizkus novega Napsie ležišča velik korak za njega. Veseli ga, da je bil njegovo darilo neke vrste nepristransko, saj si ni domišjal, da se je možno »zaljubiti« v svojo vzmetnico.

"Ko sem se prvič ulegel na ležišče sem bil nežno zaznan, nisem še občutil takšnega udobja, zbudil sem se naspanega kot še nikoli. Kaj naj rečem - mislim, da je super za ljudi, kot sem jaz, ki trpijo zaradi bolečin v hrbtu.«

Če pa se spoznate na Estonščino in uporabo google translate si pa še več lahko preberete na

Henrijevem blogu.