Politika zasebnosti

Cilji te politike zasebnosti

V podjetju Studio Moderna d.o.o. Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija, matična številka: 5566975004 (v nadaljevanju podjetje Studio Moderna) cenimo vaše zaupanje, ki ste nam ga izkazali s tem, da ste nam zaupali svoje osebne podatke. Obljubljamo, da bomo vaše osebne podatke obravnavali v skladu s to politiko, veljavno zakonodajo in v skladu z vašimi željami. Osebne podatke uporabljamo za obdelavo vaših naročil, za pošiljanje e-novic, na katere ste naročeni ali pa za stik z vami preko drugih sredstev, za katera ste nam dali soglasje. Istočasno uporabljamo vaše osebne podatke za izboljšanje naših izdelkov in uporabniške izkušnje pri nakupovanju pri nas prek katerega koli kanala.

Ta politika zasebnosti se nanaša na obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo in obdelujejo tako na spletu kot za osebne podatke, ki se zbirajo preko drugih kanalov (telefon, maloprodaja, nagradne igre, če ni določeno drugače).

Ta politika zasebnosti vam želi dati jasen pregled nad tem, kako obdelujemo osebne podatke, ki jih posredujete, našo zavezanost k varovanju teh podatkov in vašimi pravicami in možnostmi, ki jih imate za nadzor naših osebnih podatkov in zaščite vaše zasebnosti.

Kaj so osebni podatki in ostali izrazi?

»Osebni podatki« so vse informacije, ki se nanašajo na vas in vas identificirajo osebno, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so nam na voljo. Podjetje Studio Moderna bo zbralo različne osebne podatke o vas, ki nam jih posredujete, vključno z zgodovino nakupov. Podjetje Studio Moderna ne bo zbiralo nobenih posebnih kategorij osebnih podatkov (razen če ni določeno drugače).

»E-novice« so elektronske novice, ki vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah in vse ostale novice, ki jih podjetje Studio Moderna želi deliti z vami.

»Pogodbeni obdelovalci« so partnerji, s katerim ima podjetje Studio Moderna pisni sporazum in lahko osebne podatke obdeluje samo v imenu podjetja Studio Moderna in jih ne delijo s tretjimi osebami in podjetji.

»Spletna stran« se nanaša na vse spletne strani in spletna mesta podjetja Studio Moderna, in vključuje naslednje spletne strani:

 • spletna trgovina TopShop;
 • spletna trgovina Dormeo;
 • spletna trgovina Delimano;
 • spletna trgovina Walkmaxx;
 • spletna trgovina Wellneo;
 • krovna spletna stran našega spletnega centra: http://ca.avenija.com
 • spletna stran našega spletnega centra, ki skrbi za delovanje elektronske pošte: https://www.studio-moderna.com

Kako in katere osebne podatke zbiramo?

Vaše osebne podatke zbiramo na naslednje načine:

 • prijava na e-novice - kjer se vsak uporabnik prijavi na e-novice, ki vključujejo vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah in vse ostale novice, ki jih podjetje Studio Moderna želi deliti z vami;
 • naročilo (prek interneta ali telefona) - pri naročanju izdelkov nam morate posredovati vaše osebne podatke za obdelavo naročila;
 • registracija – podjetje Studio Moderna vam ponuja možnost registracije, tako da vam ni treba vpisovati podatkov o dostavi vsakič, ko opravite naročilo. Registracija za nakup ni potrebna in vaša odločitev je, ali se želite registrirati ali ne;
 • Nagradna igra – različni osebni podatki se zbirajo preko nagradnih iger, ki lahko imajo dodatne pogoje, kot so definirani tukaj. Prosimo, preverite pogoje sodelovanje vsake nagradne igre, preden sodeluje.
 • Naša maloprodajna ekipa – če želite, lahko svoje osebne podatke delite tudi z našo ekipo v maloprodaji. To ni pogoj za nakup.

Glede na osebne podatke, ki jih želite posredovati in glede na namen posameznega obrazca ali načina zbiranja osebnih podatkov, so lahko osebni podatki, ki jih zberemo od vas, naslednji:

 • email naslov
 • ime
 • priimek
 • naslov
 • poštna številka in pošta
 • telefonska številka (stacionarna ali mobilna)
 • datum rojstva
 • spol

Z uporabo spletnih strani (registracija, naročilo, … ) vaš brskalnik prek naših strežnikov pošilja podatke o vas, vključno z vašim IP naslovom, datumom in časov obiska in z informacijami o času, porabljenem na naših spletnih straneh, referenčnem URL naslovu (stran, iz katere ste prišli), strani, ki ste jih obiskali na naši spletni strani in informacije o vaši napravi in brskalniku (npr. vrsta in različica brskalnika, operacijski sistem).

Poleg tega lahko zbiramo dodatne informacije preko piškotkov in podobnih mehanizmov. Kliknite tukaj in preverite našo Politiko o piškotkih za več informacij  o piškotkih in podobnih mehanizmih.

Ko uporabljate naše spletne strani, lahko omogočite tudi podatke o lokaciji. Vsi brskalniki vas bodo vprašali, če soglašate z deljenjem takih informacij. Samo v primeru podanega soglasja bodo informacije o lokaciji deljene s strani podjetja Studio Moderna (npr. za funkcijo »poišči najbližjo trgovino«).

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Obdelava vašega naročila

Če ste naročili izdelke podjetja Studio Moderna, bomo vaše osebne podatke uporabljali z namenom pošiljanja naročenih izdelkov in z namenom kontaktiranja v zvezi s statusom naročila preko elektronske pošte, telefona ali drugače. To bo storjeno z namenom izvedbe pogodbe o nakupu. Vaše osebne podatke bomo posredovali tudi skladišču in dostavni službi, tako da bo vaše naročilo mogoče odpremiti in dostaviti na vaš naslov. Osebne podatke obdelujemo na tak način na podlagi pogodbe o nakupu, ki smo jo sklenili z vami.

Vašo starost lahko uporabimo tudi, da preverimo, ali ste zakonsko dovolj stari, da sklenete veljavno pogodbo o nakupu in ali lahko obdelujemo vaše osebne podatke.

Zagotavljanje podpore strankam

Če nas kontaktirate preko našega Centra za pomoč in svetovanje (oddelka za podporo strankam) ali preko ostalih oddelkov preko elektronske pošte, telefona, spletnega klepeta (na naših spletnih straneh ali preko družbenih omrežij), bomo vaše osebne podatke, vključno s podatki o naročilu in zgodovini naročil obdelali za reševanje vaše zahteve in z namenom zagotavljanja najboljše razpoložljive obravnave. Te osebne podatke bomo obdelali na način, ki je potreben za izvedbo pogodbe s podjetjem Studio Moderna ali pa če je to zahtevano glede na zakonsko obveznost.

Personalizirana komunikacija z vami

 • Če ste se naročili na naše e-novice in ste s tem izrazili željo po prejemanju naših novic in ste se strinjali z našo Politiko zasebnosti, vam bomo na podlagi vašega soglasja pošiljali personalizirano komunikacijo preko elektronske pošte,.
 • Če ste podali soglasje (bodisi na spletu bodisi prek telefona ali v maloprodajnih trgovinah) za osebno komunikacijo, vas lahko kontaktiramo preko telefona, SMS sporočil, elektronske pošte ali tiskovin.
 • Tiskovine in tiskane kataloge vam lahko pošiljamo tudi na podlagi zakonitega interesa.
 • Če ste kupili izdelek in nam posredovali svoj elektronski naslov tekom nakupa, lahko ta elektronski naslov uporabimo za pošiljanje e-novic s podobnimi izdelki, ponudbami in storitvami. Možnost umika soglasja in možnost odjave od prihodnjih e-novic vam ponujamo v potrditvenem sporočilu in v vsakem naslednjem elektronskem sporočilu s promocijskim materialom, ki ga prejmete od nas.
 • Za zagotavljanje boljše nakupovalne izkušnje vam lahko pošiljamo tudi ponudbe, ki so prilagojene vašim željam. Ta način personalizacije je temelji na vaših prejšnjih nakupih in dejanjih na naših spletnih straneh in temelji na zakonitem interesu.

Personalizirana komunikacija s člani Kluba 5* temelji na pogodbenem razmerju med članom Kluba 5* in podjetjem Studio Moderna. V primeru, da je član Kluba 5* dal soglasje v času trajanja članstva v Klubu 5*, takšna pogodbena obveznost kot pravna podlaga nadomešča soglasje, razen v primeru, da je stranka obvestila podjetje Studio Moderna, da ne želi več biti v stiku z njim. Več informacij najdete v Pogojih kataloške prodaje.

Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za ciljno oglaševanje in prikazovanje oglasov. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na podlagi zakonitega interesa podjetja Studio Moderna, razen če ne nasprotujete kakršnikoli personalizirani komunikaciji s strani podjetja Studio Moderna. Seveda lahko to storite kadarkoli. Ciljno oglaševanje in prikazovanje oglasov, ki se ustvari s piškotki, je v skladu s Politiko o piškotkih.

Analiza

Studio Moderna bo vaše osebne podatke uporablja tudi za analizo in raziskave (takšne analize in raziskave se bodo izvajale na osnovi psevdonimov in anonimiziranih podatkov, kjer je to mogoče), kar je potrebno za naš zakoniti interes in za razumevanje naših strank in njihovih želja, za prepoznavanje vzorcev in trendov, za izboljšanje uporabniške izkušnje, zagotavljanje informacij, vsebine in ponudb po vaših potrebah, za namene splošnih raziskav, statistične namene in za združeno poročanje, za razvoj novih izdelkov in storitev, spremljanje uspešnosti obstoječih izdelkov in storitev, za izboljšanje naše tehnologije, za pošiljanje personaliziranih oglaševalskih sporočil in za prikaz spletnih oglasov.

Ali delite moje osebne podatke?

Pogodbeni obdelovalci

Spoštujemo zaupanje, ki ste nam ga izkazali, ko ste z nami delili svoje osebne podatke in jih ne bomo delili z nikomer, ki bi jih želel uporabiti v lastno korist. Vendar lahko vaše osebne podatke delimo z našimi pogodbenimi obdelovalci, npr. za dostavo vaših izdelkov (naše skladišče, dostavna služba), za plačilo naročila (npr. banke), personalizirano komunikacijo (tiskarne, dostavne službe) itd., s katerimi smo sklenili pisni dogovor o obdelavi vaših samo za namene, ki so opredeljeni zgoraj.

Družbena omrežja

Spletne strani podjetja Studio Moderna ponujajo možnost uporabe vtičnikov različnih družbenih omrežij. Če se odločite za interakcijo (z registracijo računa na družabnem omrežju), bodo lahko vaše aktivnost na naših spletnih straneh ali prek naših aplikacij lahko na voljo tudi tem družbenim omrežjem na podlagi pravilnikov zasebnosti, s katerimi se boste strinjali ob prijavi na ta družbena omrežja. Če ne želite deliti teh informacij, se prosimo odjavite iz teh družbenih medijev.

Z oblastmi

V primeru zahtevka s strani pristojnih pravnih organov ali organov pregona in po potrebi za določene pravne postopke in preiskave itd. lahko podjetje Studio Moderna deli vaše osebne podatke s takimi organi.

Z vašim soglasjem

Poleg zgoraj navedenega, lahko podjetje Studio Moderna z vašim soglasjem in vašim vedenjem glede namena, posreduje vaše osebne podatke tudi drugim (drugim podjetjem) in lahko z njimi deli vaše osebne podatke. To ni običajna praksa, vendar pa se lahko zgodi v prihodnosti.

Kako zaščitimo vaše osebne podatke?

Podjetje Studio Moderna deluje učinkovito pri izvajanju ustreznih tehničnih in organizacijski varnostnih ukrepov, ki temeljijo na podlagi ocene tveganja, da zavaruje vaše osebne podatke pred nepooblaščeno ali nezakonito obdelavo in proti morebitni naključni izgubi, uničenju ali škodi.

Poleg tega vaših osebnih podatkov ne bomo delili s tretjimi državami (državami, ki niso članice EU), razen v primeru, ko bodo sprejeti ustrezni zaščitni ukrepi v skladu z veljavno zakonodajo.

Ali imam kakšne pravice?

Seveda. Kadarkoli lahko zahtevate uveljavljanje spodnjih pravic brez dodatnih storškov.

Umik soglasja

Če želite komunikacijo s podjetjem Studio Moderna omejiti na kateremkoli ali vseh kanalih, lahko to storite kadarkoli tako, da nam pošljete elektronsko pošto ali nas pokličete.

Poleg tega se lahko odjavite od prejemanja naše elektronske pošte s klikom na odjavni link, ki se nahaja v glavi ali nogi vsakega promocijskega sporočila podjetja Studio Moderna.

Pišete nam lahko na naslov: reklamacije@studio-moderna.com

Pokličete nas lahko na telefonsko številko: 08 200 91 91

Na ta način se boste umaknili od prejemanja naših elektronskih sporočil in/ali komunikacije preko ostalih kanalov: SMS, tiskani mediji, katalogi in/ali telefonskih klicev.

Naredili bomo vse v naši moči, da vaše soglasje čimprej umaknemo. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je možno, da boste v 15 dneh po datumu odjave še vedno prejemali elektronsko pošto s težnimi ponudbami in druge vsebine podjetja Studio Moderna (če je bilo elektronsko sporočilo že poslano ali v fazi pošiljanja). V naprej se opravičujemo in prosimo za vaše razumevanje.

Dostop, brisanje in popravek osebnih podatkov

Če imate registriran račun, lahko nekatere svoje osebne podatke preverite s prijavo. Za dostop do vseh osebnih podatkov nas prosimo kontaktirajte na naslov reklamacije@studio-moderna.com in poslali vam bomo kopijo vseh vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Podatki bodo predloženi v strojno berljivi obliki, ki se lahko na vašo zahtevo prenesejo na tretjo osebo.

Kadarkoli lahko zahtevate popravek vaših osebnih podatkov ali izbris vaših osebnih podatkov z elektronskim sporočilom na reklamacije@studio-moderna.com.

Ali lahko dobim več informacij?

Kadarkoli lahko posredujete vaše vprašanje ali zahtevo v zvezi z osebnimi podatki, kako uveljavljati svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki našemu pooblaščencu za varstvo osebnih podatkov, ki ga lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov dpo-si@studio-moderna.com.

Če želite pooblaščenca kontaktirati preko navadne pošte, prosim pišite na: Studio Moderna d.o.o., Za: Katja Resnik, Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov, Litostrojska 52, 1000 Ljubljana.

V primeru pritožb, se lahko obrnete na pristojni organ, Informacijskega Pooblaščenca Republike Slovenije.

Spremembe te politike

Podjetje Studio Moderna želi spoštovati mednarodno priznana načela in zakonodajo na o osebnih podatkih. S tem namenom in tudi na podlagi vaših povratnih informacij bomo posodobili to politiko zasebnosti, da bi zagotovili, da je brez napak in da vsebuje ustrezne podatke o vaših pravicah in dejavnostih obdelave ter da je v skladu z veljavno zakonodajo in najboljšimi praksami.

Od časa do časa jo lahko spremenimo, da bomo v skladu z novimi pravnim in tržnim napredkom  in priložnostmi. Če bomo naredili pomembne spremembe, vas bomo obvestili na naših spletnih straneh s pomočjo obvestil ali pa vam bomo poslali posodobljeno politiko na vaš elektronski naslov. Vsekakor bo posodobljen pravilnik vedno objavljen na tej spletni strani.

25. 5. 2018