Piškotki

Splošne informacije

Hvala za obisk spletnih strani podjetja Studio Moderna, finančne in intelektualne storitve ter trgovina, d. o. o., Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi (v nadaljevanju “Studio Moderna d.o.o.”):

(v nadaljevanju “spletno mesto”).

Ta Politika o piškotkih se nanaša na vse spletne strani podjetja Studio Moderna d. o. o. Z uporabo spletnih strani podjetja Studio Moderna se s Politiko o piškotkih strinjate, in sicer z brskanjem po spletni strani oziroma s privolitvijo, kjer je to potrebno.

Studio Moderna d.o.o lahko to Politiko o piškotkih nadgradi kadarkoli. Vsaki popravki obstoječe Politike piškotkov bodo objavljeni takoj, ko bo to možno.

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega strani shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletne strani. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko Studio Moderna do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Studio Moderna d.o.o. s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Studio Moderna d.o.o. s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Studio Moderna d.o.o. na svojih spletnih straneh uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam in podjetjem, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t.i. zunanji piškotki). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku Studio Moderna d.o.o. in tretjim osebam in podjetjem.

Ker si nenehno prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno uporabniško izkušnjo, naše spletne strani delujejo optimalno le, če so piškotki omogočeni. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. Dodatni podatki se shranijo le, če se s tem strinjate, na primer z vnosom podatkov pri naročilu izdelka ali včlanitvi/registraciji.

Piškotki niso…

 • Namenjeni vohunjenju za uporabniki in ne sledijo vsemu, kar uporabnik počne.
 • Zlonamerna koda ali virusi.
 • Povezani z neželenimi sporočili.
 • Sposobni slediti vašim ukazom na tipkovnici (ne morejo shraniti vaših gesel).
 • Namenjeni zgolj in izključno oglaševanju.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Na spletnih straneh podjetja Studio Moderna d.o.o. uporabljamo različne vrste piškotkov. Piškotki se razlikujejo glede na svojo funkcionalnost, dolžino veljavnosti in stran, ki jih namešča.

Nujni potrebni/funkcionalni piškotki

So piškoti, ki so nujni za normalno delovanje spletnih strani. Brez teh piškotkov spletne strani ne delujejo pravilno. V skladu s tem posebej ne vprašamo za dovoljenje za uporabo teh piškotkov.

Upravljalec Ime Veljavnost Opis piškotka Zbrani podatki
Google Inc. PREF 2 leti Googlov varnostni piškotek. Piškotek spremlja sejo brskanja in vas opozori, če nameravate odpreti spletno stran, ki jo je Google prepoznal kot škodljivo - na spletnem mestu je bila odkrita zlonamerna koda, virus, neprimerna vsebina itd. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Silverpop Systems Inc. VIEW 3 leta Uporaba programske opreme za avtomatizacijo trženja Silverpop za izvajanje obrazca za zahtevo kataloga. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Silverpop Systems Inc. JID Do konca seje Uporaba programske opreme za avtomatizacijo trženja Silverpop za izvajanje obrazca za zahtevo kataloga.Shrani podatke o seji med obiskom spletnega mesta, ki ga izda Microsoftova aplikacija ASP.NET, okvir za izdelavo spletnih strani. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna d.o.o. PHPSESSID Do konca seje Piškotek seje za tiste dele našega spletnega mesta, ki temeljijo na programskem jeziku PHP. Različni deli naših spletnih mest temeljijo na različnih programskih jezikih, zato običajno namestimo več kot en piškotek v seji. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna d.o.o. store 1 leto Piškotek, ki vam omogoča ogled vsebine v pravilnem jeziku uporabnika spletnega mesta. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna d.o.o. disableCookies 20 let Piškotek zabeleži preko katerega kanala je uporabnik prispeval na našo spletno stran - prek e-pošte, oglasnih oglasov, sponzoriranih objav na drugi strani itd.Piškotek, ki shrani podatke, da je uporabnik onemogočil piškotke na spletnem mestu. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna d.o.o. SmSplitCartActive 30 dni Piškotek, ki prepozna ali uporablja preskusno različico spletne strani, če obstaja več različnih oblik strani za testiranje. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna d.o.o. SmSplitCartTmp 30 dni Piškotek, ki se uporablja pri testiranju različnih oblik spletnih strani. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna d.o.o. socialquote 30 dni Piškotek se uporablja, če uporabnik zapustiti nakupovalno košarico in se nato vrne na stran prek družabnega omrežja, da nato naloži isto vsebino košarico kot prej. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna d.o.o. cookieConfirmed obstojen Piškotek, ki prihrani uporabnikovo privolitev za uporabo piškotkov na spletnem mestu. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna.d.o.o. new_session Do konca seje Dodaten sistemski piškotek, ki prepozna različne seje. Prepoznavanje in ločitev sej je potrebno za analitične in funkcionalne namene. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Studio Moderna.d.o.o. frontend 7 dni Piškotek za identifikacijo uporabnika. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.

Funkcionalni piškotki

So piškotki, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo na spletnih straneh, dovoljenje za uporabo teh piškotkov pa se pridobi z uporabo.

Upravljalec Ime Veljavnost Opis piškotka Zbrani podatki
Klick2Contact EU Ltd sliderk2c_stayClosed Do konca seje Piškotek, ki določa, da je uporabnik zaprl spletno pasico s funkcijo Klick2call in se ne prikazuje več. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Pimcore SmExtFloater[#], SmExtFloater[][visitTime], SmExtFloater[ID] razno Funkcija piškotek, ki upravlja plavajočo spletno pasico na spletni strani. Piškotek si samo zapomni, ali je pasica prikazana ali ne, in kateri prikaz mora biti prikazan. Ti piškotki so pomembni za osnovno delovanje spletnega mesta in podpirajo pomembne funkcije, kot so nakupovalne košarice in tehnično delovanje spletne strani, da se zagotovi pričakovana raven izvedbe.
Tawk.to __cfduid Do konca seje Piškotek, ki ga nastavi Tawk.to Live Chat pogovor v živo, ki omogoča komunikacijo v klepetu med operaterjem in uporabnikom. Ti piškotki nam pomagajo odkriti osnovne podatke o obiskovalcih, npr. strani, ki jo trenutno gledajo, jezik njihovega brskalnika in njihovih IP naslov.
Tawk.to ss 1 leto  Piškotek omogoča, da uporabnikom pomagamo z najboljšimi informacijami o tem, kako rešiti njihova težave ali odgovoriti na njihova vprašanja prek pogovora v živo. Piškotki prav tako pomagajo pri ustvarjanju statističnih podatkov o vedenju naših obiskovalcev na naših straneh, kar nam omogoča, da zgradimo spletno mesto, ki ustreza njihovim potrebam. Ti piškotki nam pomagajo odkriti osnovne podatke o obiskovalcih, npr. strani, ki jo trenutno gledajo, jezik njihovega brskalnika in njihovih IP naslov.
Tawk.to tawkUUID 11 let  Piškotek omogoča, da uporabnikom pomagamo z najboljšimi informacijami o tem, kako rešiti njihova težave ali odgovoriti na njihova vprašanja prek pogovora v živo. Piškotki prav tako pomagajo pri ustvarjanju statističnih podatkov o vedenju naših obiskovalcev na naših straneh, kar nam omogoča, da zgradimo spletno mesto, ki ustreza njihovim potrebam. Ti piškotki nam pomagajo odkriti osnovne podatke o obiskovalcih, npr. strani, ki jo trenutno gledajo, jezik njihovega brskalnika in njihovih IP naslov.
Tawk.to Tawk_[#] 12 let Piškotek, ki ga nastavi Tawk.to Live Chat pogovor v živo, ki razlikuje klepet med operaterjem in uporabnikom. Ti piškotki nam pomagajo odkriti osnovne podatke o obiskovalcih, npr. strani, ki jo trenutno gledajo, jezik njihovega brskalnika in njihovih IP naslov.
Studio Moderna.d.o.o. email 1 leto A cookie that remembers your email address for entering online forms when shopping and logging on to our website. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Tawk.to TawkConnectionTime Do konca seje Piškotek, ki ga nastavi Tawk.to Live Chat pogovor v živo, ki omogoča komunikacijo v klepetu med operaterjem in uporabnikom. Ti piškotki nam pomagajo odkriti osnovne podatke o obiskovalcih, npr. strani, ki jo trenutno gledajo, jezik njihovega brskalnika in njihovih IP naslov.

Analitični piškotki

Lastni analitični piškotki in analitični piškotki tretjih oseb ali podjetij, ki so v skladu z naslednjimi merili:

 • Pogodba, sklenjena s tretjo osebo ali podjetjem, pri čemer se zbrani podatki uporabljajo samo za namene analize podjetja Studio Moderna;
 • Anonimizacija podatkov. Za take analitične piškotke ni potrebno soglasje, vendar lahko uporabnik spletnih strani onemogoči njihovo uporabo.
Upravljalec Ime Veljavnost Opis piškotka Zbrani podatki
Google Analitika, Google Inc. _ga 2 leti Edinstveni identifikator, ki je dodeljen vsakemu brskalniku za sledenje interakcijam uporabnikov s spletnim mestom. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Google Analitika, Google Inc. _gid Do konca seje Registrira edinstven ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Google Inc. _gat_UA-[#] Do konca seje Piškotek, ki omejuje število zahtev, opravljenih prek Googla. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Google Inc. _dc_gtm_UA-[#] Do konca seje Analitični piškotek za Googlove storitve. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Google Inc. CONSENT 21 letos Piškotek, ki shrani uporabnikovo privolitev za uporabo trenutne domene. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
Google Inc. DV Do konca seje Piškotek spremlja uporabnikovo uporabo spletnih mest, ki uporabljajo vtičnike Google. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Google Inc. 1P_JAR 1 mesec Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje statistike spletnega mesta in sledenje stopnje koneverzije. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
Silverpop Systems Inc. com.silverpop.iMAWebCookie 1000 dni Lasten analitični piškotek, ki beleži podatke o poročilih o e-novicah, prejel e-pošto, ki jo je poslal naš sistem itd. Podatki, ki se pridobijo prek piškotka, niso na voljo tretjim osebam/podjetjem, temveč so le za interno uporabo.
Silverpop Systems Inc. com.silverpop.iMA.page_visit 20 minut Lasten analitični piškotek, ki združuje obiske posamezne podstrani na naši spletni strani. Podatki, ki se pridobijo prek piškotka, niso na voljo tretjim osebam/podjetjem, temveč so le za interno uporabo.
Silverpop Systems Inc. com.silverpop.iMA.session 20 minut Lasten analitični piškotek, ki je nameščen na začetku seje in združeno zabeleži obisk strani v vsaki seji. Podatki, ki se pridobijo prek piškotka, niso na voljo tretjim osebam/podjetjem, temveč so le za interno uporabo.
Studio Moderna d.o.o. ts_event_cex Do konca seje Piškotek, ki zapisuje, prek katerega vira (oglaševalska akcija, kanal, partner) prihaja obiskovalec našega spletnega mesta. Piškotek beleži le vir vsakega obiska brez specifičnih informacij o obiskovalcih. Omejeni podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna d.o.o. smtos 1 leto Piškotek, ki spremlja, koliko časa je uporabnik porabil na mestu v obliki vrednosti. Omejeni podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna d.o.o. personalid 1 leto Analitični piškotek, ki vsakemu obiskovalcu dodeli edinstveno identifikacijsko številko na začetku njegovega prvega obiska na naši spletni strani. Omejeni podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna d.o.o. med 1 leto Piškotek zabeleži preko katerega kanala je uporabnik prispeval na našo spletno stran - prek e-pošte, oglasnih oglasov, sponzoriranih objav na drugi strani itd. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna d.o.o. src Do konca seje Notranji analitični piškotek, ki samo zabeleži vir prihoda uporabnika na določen del naše strani. Piškotek zbira združene podatke in ne razlikuje med posameznimi uporabniki. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna d.o.o. ts_event_referrer Do konca seje Piškotek, ki zapisuje, prek katerega vira (oglaševalska akcija, kanal, partner) prihaja obiskovalec našega spletnega mesta. Piškotek beleži le vir vsakega obiska brez specifičnih informacij o obiskovalcih. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna d.o.o. ts_event_src Do konca seje Piškotek, ki zapisuje, prek katerega vira (oglaševalska akcija, kanal, partner) prihaja obiskovalec našega spletnega mesta. Piškotek beleži le vir vsakega obiska brez specifičnih informacij o obiskovalcih. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna d.o.o. referrer 3 mesece Piškotek, ki zapisuje, prek katerega vira (oglaševalska akcija, kanal, partner) prihaja obiskovalec našega spletnega mesta. Piškotek beleži le vir vsakega obiska brez specifičnih informacij o obiskovalcih. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna.d.o.o. __sreff Do konca seje Piškotek, ki vsebuje informacije o obiskanih spletnih straneh in času, ki ga uporabniki porabijo na spletnem mestu. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna.d.o.o. cex 1 leto The cookie identifies the source from which the visitor came in the case of Google, Facebook, or similar campaigns. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Studio Moderna.d.o.o. __reff 30 dni Piškotek za sledenje vira med preklapljanjem med spletnimi stranmi. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.

Poleg tega Studio Moderna uporablja analitične piškotke tretjih oseb, ki zahtevajo soglasje uporabnika z dejanjem na spletnih straneh (z uporabo spletnih strani).

Upravljalec Ime Veljavnost Opis piškotka Zbrani podatki
Issuu  Inc. __qca 1 leto Zbira anonimne podatke o obiskih uporabnikov spletnega mesta, na primer število obiskov, povprečni čas, porabljen na spletnem mestu, in katere strani so bile naložene z namenom ustvarjanja poročil za optimiziranje spletne vsebine. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
Issuu  Inc. iutk 10 let Piškotek, ki ga je določil Issuu, omogoča prikaz interaktivnih publikacij in sledenje statističnih podatkov za prikazano vsebino. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.

Uporabniške nastavitve

Za te piškotke je potrebno soglasje uporabnika z dejanjem na spletnih straneh (z uporabo spletnih strani).

Upravljalec Ime Veljavnost Opis piškotka Zbrani podatki
Google Inc. OTZ 1 leto Shranjuje uporabniške nastavitve in informacije pri ogledu strani, ki so vdelane z vsebino iz Google Zemljevidov. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Google Inc. SNID 6 mesecev Uporablja ga Google za shranjevanje uporabniških nastavitev in informacij o Google zemljevidih. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Google Inc. NID 6 mesecev Shranjuje uporabniške nastavitve in informacije pri ogledu strani, ki so vdelane z vsebino iz Google Zemljevidov. Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.

Marketinški piškotki in vtičniki družabnih medijev

 • Marketinški piškotki: za te piškotke je potrebno izrecno privoljenje. Razen v primeru, ko marketinških piškotkov družabnih medijev, kjer je bilo sogasje podano na straneh družabnih medijev.
 • Vtičniki družabnih medijev: omogočajo uporabnikom funkcije, ki jih zagotavljajo socialni mediji, kar je v skladu z mnenjem Evropske komisije izjema za privolitev. Vendar pa je podjetje Studio Moderna d.o.o. opredelilo, da mora biti uporabnik družabnih medijev vpisan, da se ta izjema lahko izpolni, sicer je potrebno izrecno soglasje. Če uporabnik ne dovoljuje takihšnih piškotkov na družabnih medijih se tak piškotek ne bo prenesel.
Upravljalec Ime Veljavnost Opis piškotka Zbrani podatki
DoubleClick, Google Inc. DSID 14 dni Piškotek se uporablja za povezavo z vašo dejavnostjo med napravami, če ste se že prijavili v Google račun v drugi napravi. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
DoubleClick, Google Inc. id 2 leti Vsebuje edinstveno kodo, s katero se določi, kateri oglasi so prikazani v napravi v imenu oglaševalske platforme DoubleClick za Google Inc. Omogoča spremljanje učinkovitosti oglasov in povečanje ustreznosti oglasov za uporabnika. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
DoubleClick, Google Inc. IDE 2 leti Vsebuje edinstveno kodo, s katero se določi, kateri oglasi so prikazani v napravi v imenu oglaševalske platforme DoubleClick za Google Inc. Omogoča spremljanje učinkovitosti oglasov in povečanje ustreznosti oglasov za uporabnika. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
DoubleClick, Google Inc. test_cookie Do konca seje V imenu oglaševalske platforme DoubleClick za Google Inc. preveri, ali uporabnikov brskalnik podpira piškotke. Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
Facebook Inc. fr 3 mesece  Uporablja ga Facebook za zagotavljanje različnih oglaševalskih storitev, vključno s ponudbami oglaševalcev tretjih oseb v realnem času.  Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Facebook Inc. sb 18 mesecev Piškotek družabnega omrežja Facebook, ki omogoča oglaševanje. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Facebook Inc. c_user 2 meseca Facebook piškotek, ki vas prepoznava kot uporabnika. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Facebook Inc. xs 2 meseca Piškotek družabnega omrežja Facebook, ki prepozna uporabnika, aplikacijo ali stran. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Facebook Inc. datr 2 leti Facebook piškotek, ki vas prepoznava kot uporabnika. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Facebook Inc. csm 1 mesec Piškotek družabnega omrežja Facebook, ki vam omogoča uporabo funkcije »Facebook klepet«. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
Facebook Inc. lu 2 leti Piškotek Facebook omogoča, da se prijavite v javne računalnike. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
Facebook Inc. p Do konca seje Funkcijski piškotek za Facebook. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
Facebook Inc. presence Do konca seje Piškotek družabnega omrežja Facebook, ki vam omogoča uporabo funkcije »Facebook klepet«. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Lahko se zbirajo določljivi ali enoznačni podatki. Anonimizirani podatki se lahko delijo s tretjimi osebami.
Facebook Inc. wd Do konca seje  Piškotek družabnega omrežja Facebook, ki prilagaja velikost strani na vašem zaslonu. - Piškotek za Facebook gumb za všeček (like). Omejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.
ShareThis  Inc. __stid 1 leto Njen namen je povezati uporabnika z interesnimi vsebinami, ki temeljijo na vsebini, ki jo uporabnik obišče, porabi in deli pri brskanju. Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
ShareThis  Inc. __sharethis_cookie_test__ 9 mesecev Piškotek nadzira dejavnost »click-stream«, na primer obiskane in navigirane spletne strani ter čas, porabljen na straneh. Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
ShareThis  Inc. _unam 9 mesecev Piškotek nadzira dejavnost »click-stream«, na primer obiskane in navigirane spletne strani ter čas, porabljen na straneh. Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Softcube.com sc 2 leti ID stranke. Ta piškotek je trenutno v pregledu in dodeljevanju namena. Po zaključku se bo ta opis ustrezno posodobil.
Softcube.com scCart 1 leto Uporablja se za sledenje nakupu po dodajanju v voziček. Ta piškotek je trenutno v pregledu in dodeljevanju namena. Po zaključku se bo ta opis ustrezno posodobil.
Youtube, Google Inc. ysc Do konca seje Registrira edinstveni ID, da vodi statistiko o tem, katere videoposnetke iz YouTuba je uporabnik videl. Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Youtube, Google Inc. CONSENT 21 letos Piškotek, ki shrani uporabnikovo privolitev za uporabo trenutne domene. Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Youtube, Google Inc. visitor_info1_live 8 mesecev Spletni piškotek Youtube, ki ocenjuje hitrost internetne povezave uporabnika. Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.
Youtube, Google Inc. PREF 8 mesecev Registrira edinstven ID, ki ga uporablja Google, za vodenje statistike, kako obiskovalec uporablja videoposnetke v YouTubu na različnih spletnih mestih. Osebno določljive podatki se lahko zbirajo in uporabljajo za prikazovanje ciljnega oglaševanja in/ali za izmenjavo podatkov s tretjimi osebami za isti namen.

Upravljanje z dovoljenji za piškotke

Odločitev, ali boste spletnim stranem dovolili uporabo piškotkov ali ne, je povsem v vaših rokah, pri tem pa velja opozoriti, da stran optimalno deluje le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na naših spletnih straneh omogočeni.

Če želite piškotke onemogočiti, lahko to storite v nastavitvah zasebnosti. Vendar, četudi boste piškotke onemogočili, to ne bo vplivalo na nujne piškotke, ki se bodo kljub vaši odločitvi skladno z Zakonom o elektronskih komunikacijah Republike Slovenije (ZEKom-1) še naprej nalagali.

Začasen izklop piškotkov

 • Mozilla Firefox
  Uporabite funkcionalnost »Vključi zasebno brskanje«. Najprej pritisnite tipko »Alt«. S tem se prikaže menijska vrstica in v meniju »Orodja« kliknite na ukaz »Vključi zasebno brskanje« ali pritisnite na tipke »Ctrl + Shift + P«.
 • Google Chrome
  Uporabite funkcionalnost »Novo okno brez beleženja zgodovine«. Novo okno lahko vključite tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + N«.
 • Internet Explorer
  Internet Explorer zagotavlja brskanje na internetu brez puščanja sledi preko funkcionalnosti imenovane »InPrivate«. V brskalniku najprej pritisnite tipko »Alt«. Prikaže se menijska vrstica in v meniju »Orodja« kliknite na ukaz »Brskanje InPrivate« ali pritisnite na kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + P«.
 • Apple Safari
  Kliknite na »Nastavitve« in izberite »Private browsing«. S pritiskom na gumb »OK« se bo desno v naslovni vrstici prikazala oznaka »Private«.
 • Opera
  Kliknite na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu. Tam poiščite »Tab and Windows« in izberite »New private Window« ali pritisnite na tipke »Ctrl + Shift + N«.

Trajni izbris piškotkov

 • Mozilla Firefox
  Kliknite na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberite »Možnosti« in kliknite na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj« izberite možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino« ter odkljukajte možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«. Po potrebi lahko vključite še možnost »Vedno uporabljaj zasebno brskanje«. Že shranjene piškote izbrišete s klikom na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberite »Možnosti« in kliknite na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberite možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino«, »Prikaži piškote« in »Odstrani vse piškote«. Za več informacij, kliknite tukaj.
 • Google Chrome
  Kliknite na ikono menija Chrome, izberite »Nastavitve«, kliknite na »Pokaži dodatne nastavitve« na dnu strani ter izberite »Nastavitve vsebine« v razdelku »Zasebnost«. Izberite še možnost »Blokiraj piškotke in podatke drugih spletnih mest« ter kliknite na gumb »Končano«. Že shranjene piškote izbrišete s klikom na ikono menija Chrome, potem izberite »Nastavitve«, kliknite na »Pokaži dodatne nastavitve« in v razdelku »Zasebnost izberite »Izbriši zgodovino brskanja«. Za več informacij, kliknite tukaj.
 • Internet Explorer
  Za izklop piškotov kliknite na gumb »Orodja« in izberite zavihek »Zasebnost«. Nato kliknite na gumb »Napredno« ter obkljukajte možnost za onemogočitev samodejnega upravljanja s piškoti ter obe vrednosti nastavite na »Blokiraj«. Izbiro potrdite s klikom na gumb »V redu«. Že shranjene piškote pa lahko zbrišete s klikom na »Orodja«, gumb »Brisanje« in »Izbriši«. Za več informacij, kliknite tukaj.
 • Apple Safari
  Kliknite na napis »Safari«, izberite »Preferences« in poiščite »Privacy«. V delu »Block cookies« vključite možnost in potrdite s klikom na gumb »OK«. Shranjene piškote izbrišete s klikom na napis »Safari«, izberite »Preferences« in poiščite »Privacy«. Nato izberete vse spletne strani in kliknite na gumb »Remove All«. Za več informacij, kliknite tukaj.
 • Opera
  Kliknite na logotip spletnega brskalnika (zgornji levi kot, poiščite »Settings« in izberite »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščite »Cookies« in označite možnost »Never accept cookies«. Potrdite s klikom na gumb »OK«. Shranjene piškote pa izbrišemo s klikom na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu, poiščemo »Settings« in izberemo »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščemo zavihek »Cookies« in »Delete all cookies«. Za več informacij, kliknite tukaj.

Preden se odločite za trajni izbris piškotkov ne pozabite, da so spletni piškotki datoteke, ki jih na vašem racunalniku spletne strani hranijo zato, da je vaša uporabniška izkušnja boljša, prijaznejša, hitrejša in bolj enostavna.

Spremeni nastavitve piškotkov